Hi5 Education Centres, moltes novetats que contar

HiHui cal parlar també de Hi5 English Centres, per diversos motius. D’una banda, aquest centre educatiu especialitzat amb idiomes també compta ja amb el seu adhesiu de Comerç Local associat. Però a més a més, té una altra bona notícia per contar. I és que el pròxim divendres, 26 d’octubre, inaugurarà la seua ‘Little free library‘ i la presentació del llibre ‘Cuentos de Filipinas‘ del projecte ‘Talis‘ i la Universitat de València.

L’acte inaugural tindrà lloc a les seues instal·lacions, al carrer Sants de la Pedra, 3-B, de 20.00 a 21.00 hores.

Aquesta acadèmia ha sigut elegida com a seu de l’anomenat ‘Little Free Library‘ que pretén instal·lar-se a les instal·lacions per al benefici de tots els veïns i veïnes de Bétera.

Origens del Little Free Libray

Per entendre millor de què es tracta, cal mencionar que ‘Little Free Library és una organització sense ànim de lucre que té com a objectiu inspirar l’amor per la lectura, crear una comunitat i estimular la creativitat en fomentar l’intercanvi de llibres entre la població de tot el món. Més de 60,000 llibreries públiques estan registrades en l’organització i són qualificades de ‘Little Free Libraries‘. A través d’aquestes, s’intercanvien llibres amb l’objectiu d’augmentar l’accés a exemplars per a lectors de totes les edats i orígens.

La primera ‘Little Free Library‘ va ser construïda en 2009 per Todd Bol a Hudson, Wisconsin. Aquest va muntar un recipient de fusta dissenyat per a semblar-se a una escola d’una sola habitació en un pal al seu jardí i el va omplir de llibres com un homenatge a la seua mare, que era amant dels llibres i mestra d’escola. Bol va compartir la seua idea amb el seu company, Rick Brooks, i la idea es va difondre ràpidament i prompte es va convertir en una «sensació global». La iniciativa es va incorporar oficialment el 16 de maig de 2012.

Igual que altres llibreries públiques, qualsevol que passe pot agafar un llibre per a llegir-lo o deixar-lo perquè un altre el trobe. L’organització es basa en voluntaris, coneguts com a administradors, per a construir, instal·lar i mantindre caixes d’intercanvi de llibres. Ara, Bétera podrà gaudir d’aquest servei gràcies a Hi5 Education Centres. I és que el ‘Little Free Library‘ va contactar amb la Universitat de València, la qual va parlar amb el gerent d’aquest Centre Educatiu d’Idiomes per a fer-li la donació d’aquesta prestació i així, ficar-la a disposició de la gent. A través de www.littlefreelibrary.org, es pot conéixer els punts geogràfics on es troben aquestes biblioteques.

‘Tails’

D’altra banda, la Biblioteca de València compta amb un projecte que porta per nom ‘Talis‘, i té com a finalitat l’aprenentatge mitjançant la literatura. Amb ‘Talis‘ també es porta a terme una iniciativa a Filipines, el qual s’ha realitzat amb les ‘Little Free Library‘ que hi havien donades per aquesta zona. Ara, aquest divendres, dins del mateix acte, es contaran els contes de Filipines, que s’han creat amb aquest projecte i la literatura en la Comunitat. Així es mostrarà el funcionament dels llibres de manera gratuïta i com es gestiona la circulació de llibres amb aquestes ‘xicotetes biblioteques’.

En definitiva, ‘Talis‘ pretén promoure l’educació per a la Pau, el desenvolupament a través de l’art i la cultura, la solidaritat i el voluntariat entre la Comunitat Universitària i altres agents de la Societat Civil. El llibre ‘Cuentos de Filipinas‘ és un llibre de viatges, una finestra oberta al Món.